Jan
Jan met het resultaat
Jan in proces 1ste opzet
Jan aan het verfspuiten
Jan aan het letters aan het spuiten
Jan
Jan in proces

Jan  Natalya Lisette_project_Dossier

 

 

Het Dossier

Het dossier is een project waarbij een jongere uit de jeugdzorg gekoppeld wordt aan een kunstenaar. Deze jongere (6-18 jaar) wonen in een leefgroep of bij een pleeggezin van de Brabantse jeugdzorgorganisatie Juzt. Kunstenaars laten kinderen in hun atelier een andere wereld zien. Een plek waar je mag zijn wie je bent en waar je jezelf mag uiten. Het gaat zeker niet alleen om de kunst maar vooral om het samen bezig zijn.
Het dossier 1.0 bracht 10 kunstenaars en kinderen bij elkaar. Het dossier 2.0 bracht er 20 bij elkaar en het Dossier 3.0 ging de Bredase grenzen over en bracht er 50 bij elkaar. Koningin Maxima opende de expositie ‘Kunstkameraden’ in het Brabants museum Den Bosch.

Kunstkameraden XXL is de zomertentoonstelling van het Breda’s Museum in samenwerking met De Cultuurkantine; een tentoonstelling door en voor kinderen/jongeren samen met Bredase en Brabantse kunstenaars. Het is een selectie van werken uit drie jaargangen Kunstkameraden, de Dossiers 1.0, 2.0 en 3.0, aangevuld met ‘Work in Progress’ en tal van activiteiten, waardoor het museum een dynamische zomer viert.